пятница, 2 сентября 2016 г.

Як зробити лазерну указку своїми руками ?


Багатьом з обивателів, напевно траплялося таке пристрій, як лазерна указка, призначена замінити собою звичайні дерев'яні і далеко не завжди зручні вироби. Працююча від однієї або двох батарей, вона формує промінь здатний поширитися мінімум на десять метрів, до того ж уміщається в долоні і легко вкладається в кишеню. Сучасні ж фабричні вироби, крім цих наявних характеристик, можуть випромінювати не тільки червоний, але синій або зелений спектр і навіть заряджатися від комп'ютера, а довжина променя може досягати ста метрів. Однак при бажанні, можна і своїми силами змайструвати лазерну указку витративши при цьому зовсім небагато коштів і часу, отримавши при цьому відмінний девайс.Підготовка необхідних комплектуючих.


Для виготовлення саморобної лазерної указки, знадобиться в першу чергу безпосередньо лазер, який можна взяти з вже не підлягає відновленню DVD приводу. При цьому слід врахувати, що чим вище швидкість приводу, тим потужніше в ньому встановлений лазер. Крім цього, необхідний дешевий китайський ліхтарик, китайська подвійна лазерна указка (що поєднує властивості діодного ліхтарика і лазера), паяльник на 40Вт, припій, склотекстоліт односторонній, хлорне залізо, набір інструментів, суперклей, спирт, мультиметр, кабельний наконечник.Збірка лазерної указки.
Спершу необхідно розібрати китайську лазерну указку, особливу увагу приділити тій частині, де знаходиться світлодіод і лазер. Саме цю головку треба зняти дуже обережно, поступово розхитуючи з боку в бік плоскогубцями, слідом за нею витягти всі інші комплектуючі. Далі плоскою викруткою відкрутити гвинт на корпусі, де знаходиться лазер з діодом і обережно їх звідти витягти, потім нагріти паяльником сам корпус і від'єднати його від загальної плати, на якій розташовані кнопки управління.  

Після того, як китайський лазер розібраний, слід взяти привід DVD і витягти з нього каретку лазерного зчитування. На наступному етапі слід проявляти граничну точність, так як необхідно буде вийняти лазер з каретки, при цьому ніжки лазера в обов'язковому порядку обмотуються дротом, щоб не допустити впливу статичного поля. Китайський ліхтарик розбирається аналогічно лазерної вказівкою, після чого починаємо робити тепловідвід для лазера, з кабельного наконечника. Від нього слід відрізати шматок по висоті рівний корпусу, в якому знаходився лазер китайської указки.  

Цей корпус має увійти в відрізок наконечника, при необхідності останній слід рассверлить. Для фіксації використовується суперклей. До цього ж корпусу монтується сам лазерний діод, з попередньо припаяними проводками. Сам діод слід «продзвонити» мультиметром для визначення полярності. Лінзу можна використовувати як від китайської указки, так і від DVD приводу, а щоб не міняти батарейки, рекомендується використовувати акумулятори. Після складання вийшов потужний пучок світла не слід направляти в очі людям або тваринам, щоб уникнути пошкодження зорових органів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий